• Magyar
  • English

Aktuális híreink

Újszerű foglalkoztatási ötletek és gyakorlati megvalósítások

2015. 03. 02.

Újszerű foglalkoztatási ötletek és gyakorlati megvalósítások

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. 2015. február 26-ai debreceni műhelymunkája az innovatív foglalkoztatási programokra fókuszált. A rendezvényen bemutatásra kerületek olyan eszközök, szolgáltatások és módszerek, amelyek rugalmas módon képesek reagálni a munkaerő-piaci szükségletekre és a gyakorlati tesztelést követően akár a foglalkoztatáspolitika eszköztárának bővítésére is alkalmasak lehetnek.

 

A műhelymunka dr. Schütt Margit a Kiútprogram Közhasznú Nonprofit Zrt. cégvezetőjének előadásával kezdődött, aki a Kiútprogramot, mélyszegénységben élők részére kidolgozott komplex programot és eddigi eredményeit mutatta be.  A projektjükben alkalmazott szociális mikrohitelezés egy újszerű tőkejuttatási forma a foglalkoztatási projektek beruházásainak finanszírozására.

Varjú Tamás a Revita Alapítvány munkatársa a „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretei között innovatív tématerületen megvalósuló módszerfejlesztés részidős eredményiről számolt be. Bemutatott egy ötletmenedzsment folyamatot, mely alkalmas az újszerű foglalkoztatás-politikai beavatkozásokat segítő programok megalapozásának és megvalósításának támogatására. Legfontosabb elemei:
 
-ötletek szűrése,
-ötletek kidolgozása,(üzleti tervek elkészítése)
-üzleti tervek szűrése
-kezdeményezések kísérleti megvalósítása,
-megvalósított foglalkoztatási kezdeményezések szűrése,
-innovatív foglalkoztatási kezdeményezések elterjesztése.

A résztvevők Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna és Berényiné Bosch Cecília prezentációiból gyakorlati tanácsokat és megvalósítási mintákat kaphattak ahhoz, hogy a jól felépített ötleteiket milyen szervezeti keretek közt és milyen pénzügyi, gazdasági feltételek mentén valósíthatják meg.

 Az előadásokat követő kötetlen beszélgetés során a résztvevők megvitathatták, hogyan lenne érdemes innovatívnak lenni, az ötletmenedzsmenttől a finanszírozáson át a fenntartóságig.

A rendezvényen elhangzott előadások az alábbi linken, illetve csatolt fájlokként letölthetőek.

https://prezi.com/efqmhbik677t/az-innovativ-foglalkoztatasi-kezdemenyezesek-otletmenedzsmen/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

 

NGMKooperáció pluszTámop 2.6.1PertuEqualhungarySzéchenyi 2020
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg