• Magyar
  • English

Aktuális híreink

Tranzitfoglalkoztatási műhelymunka - 2015.02.24., Debrecen

2015. 02. 25.

Tranzitfoglalkoztatási műhelymunka - 2015.02.24., Debrecen

A tranzitfoglalkoztatási programok az Új Széchenyi Tervben megfogalmazott egyik legfontosabb célkitűzés megvalósítását, a foglalkoztatás dinamikus bővítését segítik elő.  Alkalmasak arra, hogy a munkanélküliség állapotából a tartós foglalkoztatás állapotába juttassák vissza a szakképzetlen, vagy elavult, nem piacképes szakképzettséggel rendelkező hátrányos helyzetű munkanélkülieket a foglalkoztatással összekapcsolt szakképzés révén.  

E témában tartott szakmai műhelymunkát Debrecenben az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. tranzitfoglalkoztatási programot megvalósító szakemberek, illetve a téma iránt érdeklődők számára.

 

A rendezvényen elsőként a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa mutatta be, hogy milyen támogatási lehetőségek mutatkoznak a 2014-2020-as időszakban tranzitfoglalkoztatási programot megvalósítani kívánó intézmények, szervezetek számára.

Ezt követően a résztvevők megismerkedhettek a ”FoglalkozaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projektben tranzitfoglalkoztatás területen megvalósuló módszertani fejlesztő munka eddigi eredményeivel. A jelenlévő szakemberek megállapították, hogy a modell alkalmazásával a munkaerőpiactól tartósan távol maradó személyek sikeresen vezethetők vissza a munka világába, a munkaerő-piac elvárásaink megfelelő munkavállalókká válnak.

A rendezvény zárásaként a Rózsaép Kereskedelmi és Szolgáltató Kft ügyvezetője mutatta be, hogy milyen tapasztalata van cégüknek tranzitfoglalkoztatási programban részt vett munkavállalóiról. Vállalkozásuk több, mint 30 fő tranzitfoglalkoztatási programban résztvevő személyt foglalkoztat ács-állványozó, épület- és szerkezetlakatos, valamint parkgondozó munkakörben.

 

NGMKooperáció pluszTámop 2.6.1PertuEqualhungarySzéchenyi 2020
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg