• Magyar
  • English

Aktuális híreink

Sajtóközlemény

2013. 07. 08.

„FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” – Open Space konferencia a foglalkoztatási projekteknek nyújtott szakmai szolgáltatások biztosítására

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA NKft.) a „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” című kiemelt projektjének keretén belül 2013. június 25-27. között rendezte meg Open Space (Nyitott tér) nyitókonferenciáját Galyatetőn. A kiemelt projekt célja szakmai szolgáltatások nyújtása foglalkoztatási projektek hatékonyságának javítására és fejlesztő munka.

A rendezvényen foglalkoztatási projekteket megvalósító civil szervezetek, önkormányzatok, egyházi szervezetek és vállalkozások szakemberei vettek részt, valamint a szakpolitika képviselői és a munkaügyi ellátórendszer munkatársai. A konferencia kötetlen formában tette lehetővé a résztvevő több mint 120 szakembernek, hogy megfogalmazzák javaslataikat a foglalkoztatási projekteknek nyújtott szakmai szolgáltatásokra és a hálózati kapcsolódási igényükre vonatkozóan. Az Európai Unió által támogatott foglalkoztatási projektek elsősorban speciális célcsoportok (pl., fiatalok, megváltozott munkaképességű munkavállalók, hátrányos helyzetű, tartósan munkanélküli emberek, kisgyermekes anyukák) munkaerő-piaci (re)integrációját segítik elő, társadalmi vállalkozások fejlesztését.

A három napos konferencia során a résztvevők az innovatív Open Space technika alkalmazásával a helyszínen maguk vetették fel az őket foglalkoztató témákat, ezekről kis csoportokban szakmai párbeszédet folytattak, ezáltal maguk alakították a rendezvény menetét, tematikáját. A résztvevők rendkívül elkötelezett hozzáállásának és aktivitásának köszönhetően a három nap eredményesen telt. Javaslatcsomag született, mely megalapozza  az OFA NKft. kiemelt projektjének keretében a foglalkoztatási projektek részére biztosított szolgáltatások fejlesztését.

Kapcsolódó letöltések

openspace_sajtokozlemeny.pdf

NGMKooperáció pluszTámop 2.6.1PertuEqualhungarySzéchenyi 2020
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg