• Magyar
  • English

Aktuális híreink

Ráhangolódtunk: Bemutatkozott a Re-Cikli!

2013. 09. 30.

Ráhangolódtunk: Bemutatkozott a Re-Cikli!

Kerekesszékes akadálypályával, kerekesszékből kosárra dobással, különleges kerékpárokkal, biciklis tájékozódási versenyekkel és a Guriga Sportegyesület bemutatóival várta az érdeklődőket a Re-Cikli „Minden, ami – újra – gurul” projekt 2013. szeptember 21-én, szombaton Baktalórántházán, a Kistérségi és Városnapi kulturális kavalkádon.

Az egész napos „Ráhangoló” rendezvény programja délelőtt 10 órakor az egyéni versenyekkel vette kezdetét. A vállalkozó szelleműek kerekesszék összeszerelésben, kerekesszékes kosárra dobásban, illetve tájékozódási kerékpárversenyben mérhették össze tudásukat, gyorsaságukat.

Rövid szusszanásnyi idő után a délután folyamán újabb megmérettetéssel készült a Re-Cikli csapata a vendégeknek. Kerekesszékes váltó és rollátoros futóversenyt hirdetett, amelyre négyfős csapatok jelentkezését várták. Mindkét programban részt vett az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) csapata is, akik kiemelkedő eredménnyel mindkét versenyszámban első helyen értek célba.

A legjobbaknak pedig járt az ajándék: versenyszámonként korcsoport szerint díjazták a három legügyesebb versenyzőt, akik Re-Ciklis ajándékokkal (toll, kulcstartó, láthatósági mellény, póló) lettek gazdagabbak.

A délután ezzel még nem ért véget. Boccia bemutatóval (boccia: nagyfokú koncentrációt igénylő játék, melynek célja, hogy a színes boccia labdákat a legközelebb gurítsuk a fehérhez) készült a tiszakürti Guriga Sportegyesület, akikhez betársulva bárki kipróbálhatta az egyszerűnek tűnő játékot, azonban csak keveseknek sikerült legyőznie a kerekesszékes boccia játékosukat. Sajnos a kerekesszékes atléta bemutatóját nem sokáig élvezhette a közönség, alig tett meg egy fél kört, defektet észleltek a speciális kerekesszékén.

A versenyek és bemutatók mellett az érdeklődők kipróbálhatták a kerekesszékes akadálypályát, ahol megtapasztalhatták, hogy mennyire nagy erő kell egy kerekesszék meghajtásához. Noha csak néhány percre ültek bele ezekbe a segédeszközökbe, valamennyiükön látszott: nehezebb a feladat volt ez, mint ahogy azt előre sejtették.

A segítőkutyát, Bogyót sem volt nehéz megtalálni a Re-Cikli sátor mellett. Folyamatos gyerek-koszorú jelezte, merre kell keresni a fekete labradort, amelynek következtében a nap végére nagyon elfáradt. Bogyó mellett szintén nagy sikernek örvendett a pecsétgyűjtés, amelyeket totó kitöltésért, versenyzésért, kipróbálásért kaptak a nebulók. Három pecsét összegyűjtéséért pedig járt a Re-Cikli lufi, amelyből nap végére egy sem maradt.

A versenyekkel és bemutatókkal egyidejűleg a Re-Cikli sátor Újrahasznosító műhelyében a „Guruló jármű építésre fel!” című pályázathoz kaphattak ötleteket a fiatalok. Az alkotások díjazására és kiállítására a Projektindító rendezvényen kerül sor.

NGMKooperáció pluszTámop 2.6.1PertuEqualhungarySzéchenyi 2020
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg