• Magyar
  • English

Aktuális híreink

Open Space Nyitókonferencia

szervező:ICG-Exante

időpont:2013. 06. 25. 11:00 - 2013. 06. 27. 13:30

helyszín:3234 Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10.

témakör:Nyitókonferencia

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a „FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében (TÁMOP-1.4.7-12/1-2012-0001) nyitó konferenciát szervez a foglalkoztatási programokat végrehajtó szervezetek szakmai munkájának támogatására, a hálózatosodás elősegítésére.

A rendezvényen való részvétel ellátással és szállással együtt térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Foglalkoztatási programokat megvalósító projektektől 2-3 fő jelentkezését várjuk.

 

Jelentkezési határidő: 2013. június 20.

 

A részvételt korlátozott számban tudjuk biztosítani, a részvétel lehetőségéről 2013. június 21-én visszaigazolást küldünk. Visszaigazolás után a jóváhagyott jelentkezés részvételi kötelezettséget jelent!

 

A konferencia célja:

  • a TÁMOP-1.4.7-12/1-2012-0001 „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt céljaival harmonizálva három szakterület (foglalkoztatási megállapodások – paktum - tranzitfoglalkoztatási és innovatív foglalkoztatási projektek) kapcsán a megvalósító szervezetek szakmai munkatársainak aktív bevonása és együttműködésre ösztönzése,
  • a projektgazdák által szerződésben vállalt célok elérését támogató szakmai segítségnyújtás tartalmának pontosítása, továbbfejlesztése,
  • a lehetséges hálózati szakmai együttműködési területek azonosítása, a tapasztalatátadás lehetőségeinek feltárása, a szakmai eredmények megismerésének és erjesztésének ösztönzése, a programok/projektek szinergia hatásának elősegítése, szakpolitikai szinten hasznosítható termékek azonosítása,
  • lehetőséget teremteni a résztvevőknek a foglalkoztatási projektekhez kapcsolódó meglátások, saját tapasztalatok, problémák és megoldási módozatok széles és sokoldalú megközelítésére.

 

A konferencia időpontja: 2013. június 25-26-27.

Helyszíne: Hunguest Grandhotel Galya, Galyatető

 

A jelentkezés az alábbi linken elérhető regisztrációs lap kitöltésével történik.

 

 

Az „OPEN SPACE” azaz „Nyitott Tér” technika

 

Az Open Space konferencia a maximális közreműködés és elkötelezettség elvén működik, a résztvevőknek teret és időt nyújt ahhoz, hogy lehetőségük legyen azon témákkal és emberekkel foglalkozni, akik/melyek számukra a leginkább fontosak. A módszer rendkívül részvétel-orientált és proaktív, mivel a napirend az aznap jelenlévők igényei alapján áll össze, a résztvevők maguk irányítják a műhelyfoglalkozásokat.

A módszer azon a tapasztalaton alapul, hogy nem számít, mennyire jól előkészített és menetrendszerű egy adott konferencia/szeminárium – a fontos kérdések gyakran a kávé és ebédszünet alatt kerülnek megbeszélésre, a valódi konferencia termen kívül.

Nincsenek hosszú beszédek, részletes napirend, előre kidolgozott eredmények.

A Nyitott Tér technika olyan módszer, amely épít arra, hogy amennyiben a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy maguk befolyásolják az eseményeket, képesek rá, és felelősségteljesen teszik azt. A módszer egyszerű és hozzásegíti a résztvevőket ahhoz, hogy hatékonyan kezeljenek komplex és/vagy sürgős kérdéseket.

Fontos előfeltétel

  • a részvétel önkéntessége,
  • a szervezés nyitottsága az eredmények iránt, valamint
  • a résztvevők megfelelő szakmai tudása, tapasztalata, és magas szintű felelősségtudata.

Open Space keretében megvitatásra alkalmas minden téma, amelyekre még nem sikerült kielégítő választ találni.

A folyamat során a kerettéma meghatározását követően a fontos résztémákat a résztvevők azonosítják, önkéntes alapon szerveződött munkacsoportok eredményeket hoznak létre és dokumentálják azokat, a teljes csoport értékeli az eredményeket, a vezetés beleegyezésével azonnal megkezdődhet az elsőrendűnek tartott javaslatok megvalósítása.

Az Open Space az egyik leghatékonyabb és legeredményesebb módszer arra, hogy nagy létszámú csoportok problémákat vitassanak meg és cselekvési javaslatokat tegyenek.

 

A „FoglalkoztaTárs - Társ a Foglalkoztatásban” Open Space konferencia a különböző témájú, célcsoportú, profilú foglalkoztatási projekteket végrehajtó szervezetek közötti hálózati együttműködést, tapasztalatátadás szisztematikus kooperációját kívánja megalapozni, kialakítani, elindítani. Mindez a projektgazdák egyedi, kiemelkedő színvonalú benchmark-jait gyűjti össze, osztja meg és új minőséget épít be a foglakoztatás politika eszköztárba, amely a szervezetek és/vagy hálózatok fenntartható működését hivatott hosszútávon biztosítani.

 

Az Open Space technikáról többet megtudhat a www.openspace.hu oldalon.

Az alábbi, angol nyelvű kisfilmek pedig az Open Space technika működésébe, hangulatába engednek betekintést:

http://www.youtube.com/watch?v=3UoG24LdU5Q

http://www.youtube.com/watch?v=_l7iZ955QH8

http://www.youtube.com/watch?v=AX8ruHXy2lY

 

 

A konferencia programja

 

2013. június 25. kedd

10:00 – 11:00    Érkezés, regisztráció

11:00 – 12:30    Megnyitó előadások

Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Nemzetgazdasági Minisztérium

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága

12:30 – 14:00    Ebéd

14:00 – 14:30    Open Space módszertan ismertetése

14:30 – 17:00    Open Space első kör

Téma: projektelőkészítési, projektindítási, projektmegvalósítási tapasztalatok, a pályázati rendszerre vonatkozó szakmai, szakpolitikai ajánlások, a forráskihelyezés leghatékonyabb módja, a szakmai munkát segítő és nehezítő tényezők

17:00 – 17:30    Kiscsoportok beszámolói

18:30 – 20:00    Vacsora

 

2013. június 26. szerda

9:00 – 12:00      Open Space második kör

Téma: a projektmegvalósítók releváns szükségleteinek azonosítása, e szükségletek kielégítésének tervezése, az igényelt szakmai támogatások és szolgáltatások pontosítása, továbbfejlesztése

12:00 – 13:30    Ebéd

13:30 – 16:30    Open Space harmadik kör

Téma: a hálózatosodás és tapasztalatátadás lehetséges területei, hálózatosodás módja, tartalma

16:30 – 17:15    Kiscsoportok beszámolói

17:15 – 18:15    Filmklub: foglalkoztatási projektek kisfilmjeinek megtekintése

18:30 – 20:00    Vacsora

 

2013. június 27. csütörtök

9:00 – 12:00      Szakmai piactér (párhuzamos programok)

Az előző napok  szakmai munkájának  összesítése, összegzése

Hálózatépítési találkozók

Poszter és kisfilm szekció

12:00 – 13:30    Ebéd

 

 

Technikai információk

 

A konferencia résztvevői a szállást, étkezést, a szálloda parkolóját és wellness-részlegét térítésmentesen vehetik igénybe.

Az elhelyezés kétágyas szobákban történik.

 

A szálloda címe: Hunguest Grandhotel Galya, 3234 Galyatető, Kodály Zoltán sétány 10.

 

A helyszín megközelítése

 

Autóval: Budapestről az M3-as autópályán a 70-es kilométerkőnél Gyöngyös-Hort/Nyugat kijáratnál kell letérni, majd Gyöngyösön a Mátrafüred/Parád táblánál balra fordulni. Onnan (Galyatető táblát figyelve) cca 28 kilométeres szakasz után érhető el a szálloda.

Távolsági busszal: Budapestről távolsági busszal - Budapest - Gyöngyös - Galyatető vonalon. Átszállni lehet Gyöngyösön, vagy Pásztón, de van közvetlen Stadionoktól induló járat is. Felhívjuk figyelmüket, hogy Galyatetőn a Mező Imre utcáig kell kérni a jegyet (Galyatetőn ez a 3. buszmegálló).

Vasúton: Budapestről vasúton a Keleti pályaudvarról indulva, vámosgyörki átszállással érhető el Gyöngyös. A vonatok kétóránként indulnak, az átszállásra 5-10 perc áll rendelkezésre. Amennyiben a regisztráció során igény mutatkozik rá, transzfer vehető igénybe a vámosgyörki, illetve a gyöngyösi vasútállomásról.

NGMKooperáció pluszTámop 2.6.1PertuEqualhungarySzéchenyi 2020
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg