• Magyar
  • English

Aktuális híreink

Innovatív foglalkoztatási kezdeményezések támogatása - 2015. február 24., Székesfehérvár

2015. 02. 25.

Innovatív foglalkoztatási kezdeményezések támogatása - 2015. február 24., Székesfehérvár

Az újszerű kísérleti foglalkoztatási projektek a foglalkoztatás élénkítést célzó munkaerő piaci beavatkozás hatékonyságát javítják, ezért ösztönzésük, szakmai és anyagi támogatásuk örök foglalkoztatáspolitikai feladat. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által 2015. február 24-én, Székesfehérváron szervezett szakmai műhelyen a résztvevők tájékoztatást kaptak az innovatív foglalkoztatási kezdeményezések terén a „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretei között megvalósuló módszerfejlesztés részidős eredményiről. 

A résztvevőknek a rendezvényen lehetőségük nyílt arra, hogy az innovatív foglalkoztatási kezdeményezések támogatási rendszerét, szakpolitikába való beépülését véleményük, javaslataik megfogalmazásával formálják, befolyásolják.

Az ország egyes területein jellemző, eltérő munkaerő-piaci problémákra eltérő megoldások szükségesek. Ezek a helyzetek keltik életre azokat az innovatív ötleteket, amelyek a pályázati források segítségével hatékony beavatkozásokká lesznek egy-egy részterületen és kellő megalapozottsággal több, hasonló foglalkoztatási nehézségekkel küzdő térségben is elterjeszthetővé válnak.

A műhelymunka résztvevői Sárkány Csilla előadásából megismerhették egy egyedülálló kezdeményezés, a Kiútprogram, mélyszegénységben élők részére kidolgozott, komplex programját és eddigi eredményeit.

Varjú Tamás, a fejlesztők részéről az újszerű foglalkoztatás-politikai beavatkozásokat segítő programok megalapozását és megvalósítását jelentő ötletmenedzsment folyamatot ismertette.

A résztvevők Kucseráné Pernyéz Zsuzsanna és Berényiné Bosch Cecília prezentációiból gyakorlati tanácsokat és megvalósítási mintákat is kaphattak ahhoz, hogy a jól felépített ötleteiket milyen szervezeti keretek közt és milyen pénzügyi, gazdasági feltételek mentén valósíthatják meg. 

Az előadásokat követő kötetlen beszélgetés során a résztvevők megvitathatták, hogyan lenne érdemes innovatívnak lenni, az ötletmenedzsmenttől a finanszírozáson át a fenntartóságig.

A rendezvényen elhengzott előadások az alábbi linken, illetve csatolt fájlokként letölthetőek.

http://prezi.com/efqmhbik677t/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

 

NGMKooperáció pluszTámop 2.6.1PertuEqualhungarySzéchenyi 2020
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg