• Magyar
  • English

Aktuális híreink

„A Tranzitfoglalkoztatási modell társadalomra gyakorolt hatása” címmel 2013.04.24-én szakmai műhelymunkát tartottunk Dunaújvárosban

2013. 07. 08.

„A Tranzitfoglalkoztatási modell társadalomra gyakorolt hatása” címmel 2013.04.24-én szakmai műhelymunkát tartottunk Dunaújvárosban

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Közép-dunántúli regionális irodája által szervezett regionális szakmai nyitórendezvény elsődleges célja, hogy a tranzitfoglalkoztatási programban résztvevő szervezetek megismerjék a „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban" kiemelt projekt szolgáltatásait, emellett hasznos szakmai információkhoz jussanak.

A rendezvény egyik célja volt, hogy felhívjuk figyelmet az alternatív foglalkoztatási programok, jelen esetben a tranzitfoglalkoztatási modell jelentőségére, melynek fontos szerepe van a hátrányos helyzetű emberek foglalkoztathatóságának javítása, munkaerő-piaci elhelyezkedésének segítése szempontjából. A tranzit foglalkoztatás eredményei mind a munkáltatók, munkaadók, mind a hátrányos helyzetű munkanélküli személyek számára pozitív kimenetet jelenthetnek. A szakmai nap megszervezésével a másik célunk pedig a hálózatépítés és a projektgenerálás volt.

A szakmai műhelymunka alkalmával a jelenlévők Majorné Angyal Erzsébet Munkaügyi Kirendeltség vezető előadásában, megismerhették a magyarországi és a Közép - dunántúli régió munkaerő-piaci helyzetképét, illetve a Munkaügyi Központ által nyújtott szolgáltatásokat.

Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatási Programok Főosztályától Ruszkai Zsolt ismertette a Társadalmi Megújulás Operatív Program jelenlegi és jövőbeni pályázati konstrukcióit, valamint a szociális gazdaság foglalkoztatáspolitikai hatását. Prezentációjában bemutatta a „Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban" címet viselő konstrukciót, illetve az attól várt eredményeket, illetve ennek kapcsán néhány tranzitfoglalkoztatási jógyakorlatot is bemutatott az előadó.

A rendezvény második felében Molnár Máté az OTE tiszteletbeli elnöke tartott élmény dús előadást a tranzitfoglalkoztatási modellről, illetve a lassan két évtizedes munkaerő piaci tapasztalatáról. Ezt követően Dr. Kántor Károlyné a Dunamenti Regionális Népfőiskola tranzitfoglalkoztatási projektjét ismertette, kitérve a szervezet jól bevált gyakorlati módszertanára.

A rendezvény végén a résztvevőknek egy szakmai konzultáció keretében adtunk alkalmat a modellel kapcsolatos tapasztalataik megvitatására.

Az előadások anyagai az oldal alján a kapcsolódó letöltések között megtalálhatóak.

Ha a rendezvénnyel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérem keresse Zsédenyi Tímea régiós szakmai munkatársunkat!

NGMKooperáció pluszTámop 2.6.1PertuEqualhungarySzéchenyi 2020
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg