• Magyar
  • English

Aktuális híreink

2013. június 17-én Debrecenben szakmai műhelymunkát szerveztünk

2013. 07. 08.

2013. június 17-én Debrecenben szakmai műhelymunkát szerveztünk

A 2013. június 17-ei debreceni regionális szakmai projektgeneráló rendezvény azzal a céllal került megrendezésre, hogy a Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban című felhívásra pályázóknak segítséget nyújtson projektötletük minél magasabb szakmai színvonalon történő kidolgozásához és benyújtásához.

A résztvevőket Polák Andrea, a FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban kiemelt projekt szakmai vezetője köszöntette. Előadásában bemutatta a kiemelt projektet és szakmai szolgáltatásait, valamint a Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban című pályázati felhívást.

Dr. Végh Zoltán jogi szakértő beszámolt a kiemelt projekt célcsoporti körében a szakterületéhez tartozó tanácsadásokon felmerült problémákról és a megoldási javaslataikról, hasznos tanácsokat nyújtva ezzel a pályázóknak/későbbi nyerteseknek a tranzit projektek megvalósításához. Pl. hogy mik azok az eszközök, amiket be lehet építeni a célcsoporttal kötött munkaszerződésbe a lemorzsolódásuk megakadályozására/csökkentésére.

Molnár Máté, az Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület tiszteletbeli elnöke bemutatta a tranzitfoglalkoztatási modellt, célcsoportját, felépítését, elemeit. Elmondta, hogy mikor jelent meg a modell Magyarországon, mik voltak a programmal kapcsolatos külföldi tapasztalatok, és bemutatta, hogy milyen fejlődési szakaszakon ment át a modell hazai megjelenése óta.

Magyar Mariann felnőttképzési szakértő bemutatta, hogy hogyan célszerű megtervezni a tranzit programokra jellemző foglalkoztatással egybekötött képzési szakaszt. Tájékoztatta a résztvevőket a felnőttképzési törvény legfontosabb módosításairól. Pl. új fogalomként jelenik meg a felnőttképzést kiegészítő tevékenység, a képzési tevékenység, az egyéb képzés és az egyéb szakmai képzés. Hangsúlyozta, hogy a felnőttképzési törvény fogalomhasználata nem került új alapokra, csupán a korábbi fogalomhasználat finomítása történt. 

A rendezvényen utolsóként Berényiné Bosch Cecília a Bosch Tanács-Adó Kft ügyvezetőjének előadását hallgathatták meg a résztvevők a költséghatékony pénzügyi tervezésről, aki bemutatta, hogy milyen adózási szabályokra érdemes a projektek költségvetésének tervezésnél odafigyelni (pl. minimálbér, ÁFA törvény – likviditás, cégautó adó, stb.), továbbá bemutatta a de minimis támogatások nyilvántartási és bevallási szabályait.

Az előadások anyagai az oldal alján a kapcsolódó letöltések között megtalálhatóak.

Ha a rendezvénnyel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérem keresse Zsoltánszki Renáta régiós szakmai munkatársunkat!

NGMKooperáció pluszTámop 2.6.1PertuEqualhungarySzéchenyi 2020
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg