• Magyar
  • English

Aktuális híreink

„A sikeres munkaerő-piaci programok titkai” címmel szakmai műhelymunkát tartottunk 2013.06.19-én Székesfehérváron

2013. 07. 08.

„A sikeres munkaerő-piaci programok titkai” címmel szakmai műhelymunkát tartottunk 2013.06.19-én Székesfehérváron

A rendezvény célja volt, hogy a jelenlévők megismerhessenek egy, eddig több alkalommal sikeresen alkalmazott módszert és eszközrendszert Csapó Gábor munkaerő-piaci szakembertől, aki már több sikeres foglalkoztatási programot valósított meg. A rendezvény lehetőséget kínált a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek egy olyan szemlélettel és módszerrel, amely tartalmazza a programokba bevont munkaerő-piacon hátrányos helyzetű személyek eredményes bevonását, képzését, elsődleges munkaerőpiacra való kihelyezését.

A megnyitóban Zsédenyi Tímea szakmai munkatárs ismertette a régiós szakmai műhelymunka célját, az előadókat, valamint a „FoglalkoztaTárs- Társ” a foglalkoztatásban kiemelt projekt célját, szolgáltatásait.

A megnyitót követően Dr. Végh Zoltán jogi szakterületi szakértő kezdte meg a szakmai programot. Előadásában bemutatta, a meghívottakat érintő, projektben található szerződésekre (pl: munkaszerződés) vonatkozó általános szabályokat. Kiemelve azon eszközöket, lehetőségeket, mely megvédik a projektgazdákat a célcsoport lemorzsolódása okozta pénzügyi kockázatoktól. Ilyen eszközök lehetnek például a határozatlan idejű munkaszerződés esetében a felmondási tilalom, vagy a felelősségbiztosítás.

A szakmai műhelymunka második előadója Csapó Gábor, szakterületi szakértő volt, aki az előadásának első blokkjában kitért a célcsoport sikeres bevonásának módszertanára. Ismertetőjében több gyakorlati módszertant is bemutatott a célcsoport sikeres bevonására vonatkozóan, ilyen például: a személyes és a nem személyes kommunikáció eszközrendszere, az ügyféladatbázis kialakításának fontossága, vagy például a tudatos munkavállalói kép kialakítása. Emellett előadásában kitért a célcsoport motivációjának fenntartására, a munkavállalói profil kialakítására, illetve egy- egy állásinterjú előtt a célcsoport felkészítésének módjára.

Az előadó a rendezvény második felében a hátrányos helyzetű személyek elhelyezésének hatékony módszertanáról beszélt. Előadásában a résztvevők figyelmét arra hívta fel, hogy vajon a célcsoport elhelyezése vajon üzlet-e vagy inkább szociális tevékenység. Véleménye szerint, abszolút üzlet, hiszen a munkáltató nem azért vesz fel embert, mert jótékony, hanem mert jó üzlet. Ez a szemléletformálás lehet az egyik kulcsa a sikeres elhelyezésnek.

Arról is beszélt Csapó Gábor, hogy vajon az ingyenes szolgáltatásnak van-e értéke egy foglalkoztató szemében, hiszen ami ingyenes, az nem minőségi, arra nincs garancia, az nem számon kérhető. Így előadó véleménye szerint a projektgazdák által nyújtott, foglalkoztatáshoz/ elhelyezéshez kapcsolódó szolgáltatásoknak értéket kell adni. Érezze a foglalkoztató, hogy amit kap, annak ára van a piacon, csak ezt az árat jelen esetben az EU fizeti meg helyette. 

Arra is felhívta a figyelmet az előadó, hogy a foglalkozatóknak komplex, folyamatos szolgáltatást kell nyújtani, mert csak így alakul ki a bizalom, és csak így tartható fenn a hosszú távú üzleti kapcsolat.

A rendezvényen emellett lehetőséget biztosítottunk az érdeklődőknek, hogy szakmai konzultáció keretében megvitassák a bemutatott modellel kapcsolatos tapasztalataikat.

Az előadások anyagai az oldal alján a kapcsolódó letöltések között megtalálhatóak.

Ha a rendezvénnyel kapcsolatban kérdése merülne fel, kérem keresse Zsédenyi Tímea régiós szakmai munkatársunkat!

NGMKooperáció pluszTámop 2.6.1PertuEqualhungarySzéchenyi 2020
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg